Aktiviti Persatuan Bahasa Malaysia Ke-11

Tarikh: 24 Mac 2015

Masa: 2.50pm-4.10pm

Tempat: D103

Kehadiran: 20/21

Peratus hadiran: 95%

Masa: 2.50p.m.

Aktiviti persatuan bermula.

Masa: 2.55p.m.

Setiausaha mengambil nama.

Masa: 3.00p.m.

Aktiviti yang dijalankan pada hari ini ialah permainan Sahiba. Permainan Sahiba merupakan sejenis permainan jalinkata untuk 2 hingga 4 orang. Setiap pemain beradu untuk memperoleh markah secara menjalinkan perkataan di atas papan permainan seperti silangkata. Permainan ini boleh dimainkan dalam Bahasa Malaysia sahaja atau Bahasa Inggeris sahaja atau Bahasa Inggeris menentang Bahasa Malaysia. Setiap ahli telah berjaya menggunakan kata-kata puitis semasa permainan sedang dijalankan.

Masa: 4.00p.m.

Aktiviti persatuan telah tamat.

Masa: 4.05p.m.

Setiausaha mengambil nama.

Masa: 4.10p.m.

Bersurai.

 

 

 

 

 

Maklumat:

Aktiviti yang dijalankan pada hari ini bertujuan untuk membina penguasaan ahli-ahli persatuan dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris supaya ahli-ahli persatuan dapat meningkatkan tatabahasa masing-masing dan tidak akan menghadapi kesukaran dalam peperiksaan atau latihan harian.

Pendapat:

Saya amat gembira kerana ahli-ahli persatuan dapat mempelajari lebih banyak kosa kata yang menarik. Dengan ini, ahli-ahli persatuan dapat menggunakan kosa kata tersebut yang sesuai dalam karangan dan mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan.